maanantai 31. heinäkuuta 2017

Värikästä varsaa vilkaisemassa

Nyt kun on taas ollut sen verran hoppu, etten ole ehtinyt mitään sen kummempia postauksia valmistelemaan, niin onkin sopiva rako esitellä muutamia kuvia pienestä ihan älyttömän suloisesta hevosenlapsesta, jota kävin lauantaina katsomassa ja kuvaamassa. 


Kyseessä on splashed white -geenillä varustettu suomen(pien)hevosorivarsa Riikin Taaleri (Taalerin omalle Facebook-sivulle pääset tästä ja Sukupostiin tästä). Splashed white -geeni onkin aiheuttanut tuolle pienelle hevosen alulle todella jännän värityksen! Varmasti erikoisimman värinen suomenhevonen, jonka olen ikinä nähnyt, etenkään livenä. Hassua sinänsä, koska kaikkien noiden valkoisten merkkiensä alla se on kuitenkin sellainen "perusrautias." Toki jos se isäänsä tulee, niin tuosta rautiaasta tulee tummanpunainen hyvin vaaleilla jouhilla, mutta yleensähän erikoisen värisistä suomenhevosista puhuttaessa on kyse vaikkapa kimoista tai voikoista... =)

Taaleri ihastutti kuitenkin värin lisäksi myös käytöksellään. Noin kiltteihin varsoihin sitä harvoin tulee törmättyä. Itse olen aina varsojen seurassa hieman varautunut, ne kun tuppaavat näykkimään, kenties tökkimään kavioillaan ja ovatpa monet meinanneet päällekin hypätä. Tämän pojan kanssa sai kyllä nopeasti huomata, että kovinkaan varuillaan ei tarvitse olla. Lapsihan se on, ja omistaja sanoi että kyllä se joissain tilanteissa saattaa "maistaa", mutta tällä kertaa ei kyllä kertaakaan edes yrittänyt. Saati että olisi potkinut tai tullut päälle. Ihan mielettömän hyväkäytöksinen nuori mies! Oikein semmoinen halinalle. 

Sain lähinnä oikein kunnon poseerauskuvia. Noin päiväsaikaan tuo pieni lauma on kuulemma varsin rauhallinen liikkeissään, eikä mitään keväjuhlaliikkeitä tai edes perus rallitteluja nähty nytkään. Muutaman pienen, rauhallisen ravipyrähdyksen varsa heitti emänsä kanssa. Harmi, että tuo mun Sigman putki oikuttelee edelleen kauas tarkentaessa (jännä juttu kun en ole saanut aikaiseksi viedä sitä huoltoon), ja iso osa noista liikekuvista olikin tarkennuksen osalta pielessä. Joku onnistui kuitenkin onneksi.

Huomenna se onkin sitten jo elokuu! Kesä on mennyt - taas kerran - niin jäätävän nopeasti, ettei mitään tolkkua. No, viime vuosinahan elokuu on monesti tupannut olemaan melkeinpä paras kesäkuukausi kelien puolesta, joten jospa nytkin. Tosin, töissähän se pitkälti kuluu. Tällä viikolla pidän kuitenkin pitkän viikonlopun ja lähden vähän mökkeilemään nyt kun vielä tosiaan kesän puolella ehtii.


1 kommentti:

  1. Taaleria olen jo facessa ihastellut, ihan mielettömän upea ♥ Hyviä kuvia olet saanut otettua :)

    VastaaPoista

Kivat kommentit piristävät ja palaute on aina tervetullutta, joten rohkeasti kommentoimaan!