sunnuntai 3. toukokuuta 2015

226. Kisakausi avattu, laukkapeikko karistettu

Noniin, hengissä selvittiin kisakauden avauksesta vaikka laukkaosuus jännittikin niin, että radalle pääsyä odotellessa ihan pökerrytti. Jännitys tosin alkoikin vasta siinä vaiheessa, aamulla ei vielä oikeastaan jänskättänyt, sillä ajattelin vain, että menee miten menee. Sinänsä tästä päivästä ei paljoa jäänyt jälkipolville kerrottavaa... Tulos oli surkea, itseasiassa paljon huonompi kuin mitä me Miran kanssa radan perusteella odotettiin. Fiilis sen sijaan oli pätkittäin ihan hyvä, ja molemmat laukatkin nousivat täysin ongelmitta.

Kuvista kiitos Janinalle ja videoinnista Miralle!

Verkassa kävi vähän keljusti, sillä mua edeltävä ratsukko oli jäänyt pois ja vielä hieman ennen mun vuoroa tuli yksi äkillinen poisjäänti, jolloin mun verkka-aika tosiaan lyhenikin äkkiä jonkun verran. Olin suunnitellutkin tekeväni lyhyehkön lämmittelyn, mutten ihan noin lyhyttä kuitenkaan. Verkkakentällä oli myös aikamoinen ruuhka ja monta isoa vesilätäkköä. joten tiivistä oli. No, eipä se nyt varmaankaan loppujen lopuksi kovinkaan paljoa vaikuttanut, kun Zolalla oli kuitenkin alla juoksutus kotikentällä sekä verkka ja kisasuoritus Miran kanssa.

Rata alkoi hyvin loistokkaasti, kun Zolaparka meinasi pysähdyksessä sotkeutua pitkiin koipiinsa. Raviosuus sujui melko tasaisesti ja vauhti oli okei, mutta kuten myös Miran radalla, tamma oli jotenkin keskittymiskyvytön. Se ei pöllöillyt tai juurikaan painanut, muttei kyllä oikein vastaanottanutkaan mitään apuja. Kaikenkaikkiaan tamman olemus oli vähän kiireinen ja jähmeä. Muutaman kerran ravissa neiti löysi sisäisen rauhansa ja moodi muuttui hetkeksi oikeanlaiseksi. Ratsastin liian pienet keskiympyrät, osittain siksi, että olin itse vain huolimaton mutta osittain myös siksi, etteivät ne avut menneet läpi. Zolahan pienentelee kotonakin ympyröitä aika mielivaltaisesti silloin, kun ei ole täysin avuilla. Peruutus oli ok, askeleen pidennykset lävistäjällä taasen aika mitäänsanomattomat. Jouduin ottamaan ne aika varovasti, koska tuntui, että kun hevonen ei ole rento, niin suuremmalla paineistamisella oltaisiin voitu singota raketin lailla johonkin suuntaan.

Keskikäynti parani loppua kohden, ja käynnin jälkeen siirtyminen raviin onnistui yllättävän nätisti. Olin ajatellut, että tuossa kohdin Zola helposti saattaa ennakoida laukannostoa, mutta ei oikeastaan. Vasen laukka sujui ihan mukiinmenevästi, paitsi että tehtiin huonot tiet ja lävistäjällä otin raviin liian ajoissa. Sen tein tosin osittain tarkoituksella, sillä jos olisin pyytänyt vielä laukkaa eteen, olisi ollut vaarana, ettei päästä raviin ollenkaan ennen kuin piti jo nostaa uusi laukka. Oikeakin laukka nousi tosiaan ihan hyvin, ja ympyrä onnistui paljon paremmin kuin kotona. Ympyrän jälkeen jatkettaessa uraa pitkin laukka levisi ja poni hävisi avuilta. Sain nostettua laukan uudelleen vasta lävistäjän alussa, ja silloinkin nousi sitten väärä laukka... Noh, voisin silti sanoa, että laukkapeikko putosi harteilta, sillä mitään sellaista katastrofaalista laukassa ei ollut, mitä treeneissä on viime aikoina monesti ollut. Radan paras kohta olikin sitten oikean laukan jälkeen ollut ravipätkä lähes loppupysähdykseen saakka.

Arvostelupaperista ei ole oikein mitään sanottavaa. Yksi kutonen, muutama viispuolikas... Oikean laukan lävistäjästä saatiin ykkönen, koska laukka oli väärä. Tulos vähän vajaa 48%, joten ei paljon hurraamisen aihetta siltä osin. Ja kun katson tuota ratavideota, niin ihan rehellisesti sanottuna kyllä olisin itse tuosta sen 50 prossaa odottanut saavani, kun ei mitään räikeitä virheitä kuitenkaan tuon laukkajutun lisäksi ollut. Oikeiden teiden seuraaminen seuraamattomuus oli varmasti toki se, mikä kaiken kaikkiaan laski eniten pisteitä, koska se huomioidaan sekä tehtävä- että yleisvaikutelmapisteissä. Tästä voidaan tehdä sellainen johtopäätös, että tulevissa treeneissä keskityn enemmän siihen, että mennään niihin pirun kulmiin ja käydään ohjelmien vaatimissa pisteissä.

Mietin pitkään, viitsinkö julkaista videon vai en. Päätin kuitenkin julkaista, koska siitä vaan hahmottaa kokonaisuuden niin paljon paremmin kuin tekstistä. Ja kun eihän tuossa tosiaan nyt mitään kamalaa tapahdu. Itse asiassa näytän yllättävänkin rennolta, huonot tiet tossa eniten harmittaa. Ja siis lähinnä vaan mietitytti julkaisemisessa se, päädytäänkö Zolpun kanssa hötönettiin ruodittavaksi, heh... Rataa kiertämässä ennen tuomarin tööttäystä.

Tästä on siis suunta vain ylöspäin (varsinkin tuloksellisesti.) Jatketaan harjoituksia siis, ja koitetaan saada mahdollisimman paljon kisakokemusta kartutettua kauden kuluessa. Tässä toukokuussa on muutama kisamahdollisuus tulossa, mutta niitä täytyy katsella tarkemmin Miran aikataulujen mukaan. Itsellänihän ei tässä nyt ole mitään aikatauluja oikeastaan, kouluhommat on hoidettu ja odotellaan vaan, että saan valmistumispaperit ulos kuun lopulla. Hienot kisat oli kuitenkin, meidän luokkahan ratsastettiin 2-tason kisojen yhteydessä, ja koko kisapäivään oli ilmoittautunut lähes parisataa ratsukkoa. Tunnelma oli siis hieno ja vilinää riitti!


4 kommenttia:

 1. Millaisia kommentteja oli paperissa? Kuka tuomari? Kyllähän tosta nyt hyväksytyn olis luullut tulevan, vaikka vauhtia vähän olikin :-O :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kommentit oli lähinnä just että "käy vaadituissa pisteissä keskiympyröillä", "jännittynyt hevonen", "kiireinen" , "selkeämpi ero askeleen pidennyksessä" jne. Eli ihan ymmärrettäviä kommentteja, mutta ehkä muutamassa kohdassa vähän turhankin heikko numero ts. ne kohdat, joissa meni vähän paremmin ei kuitenkaan näkynyt pisteissä juurikaan. Tuomarin nimeä en viitsi tänne laittaa, kun en kuitenkaan halua mustamaalata. Luokan voittaja sai 71 % ja heikoin tulos oli 37 %, eli laajaa skaalaa tuomari ainakin käytti, mikä ei tietenkään huono asia ole, vaikkakin tosiaan omalla kohdalla ainakin olisin hyväksyttyä odottanut. Mutta eipä tuolta nyt mitään menestystä lähdetty hakemaankaan, että sinänsä ei mitään väliä, kokemusta saatiin ja ihan asiallisia kommentteja =)

   Poista
 2. Sun blogia on aina yhtä kiva seurata! Ansaitsisit kyllä ehdottomasti enemmänkin seuraajia tänne :)

  VastaaPoista

Kivat kommentit piristävät ja palaute on aina tervetullutta, joten rohkeasti kommentoimaan!