maanantai 27. huhtikuuta 2015

224. Keväisiä ihmeitä

Viimeviikkoisella mummolareissulla kameran eteen eksyi jos jonkinmoista innostavaa kuvauskohdetta. Oli eläimiä ja kasveja. Hyönteiskuvauskausikin tuli avattua, kun satuin bongaamaan talviteloilta heränneen muurahaispesän kekomuurahaisineen. Muurahainen ei pienuutensa takia ole ihan helpoin kuvattava vaikka makroputket ja -lisäkkeet onkin käytössä, mutta nuo ainakin pysyivät tällä kertaa kohtalaisen hyvin paikoillaan verrattuna vaikka kärpäsiin. Kuvasin koivun rungolla vaeltelevia muurahaisia, ja lisähaastetta toi se, etten oikein tohtinut ottaa puun rungosta tukea, kun noita purevia pikkuotuksia oleili siinä kohtalaisen runsaasti...

Pihapiirissä raikasi myös moottorisahan ääntä muistuttava mahdoton kurnutus, kun sammakoilla oli rantaryteikössä kevättohinat kiihkeimmillään. Muutama sammakko oli vasta matkalla tapahtumapaikalle, ja pomppi pihassa vastaan. Rannassa sammakoita oli haastava kuvata, sillä ne molskahtivat alta aikayksikön pinnan alle kun näkivät jonkun lähestyvän. Päivystin parhaimmillaan melkein puoli tuntia veden äärellä, mutta tuntui, että pallosilmät havaitsivat silmänräpäytyksenkin ja pysyivät piilosilla. Muutama uskalias sentään tuli vähän näyttäytymään. Lintujakin bongasin monen montaa eri lajia, mutta valitettavasti mulla ei niiden kuvaamiseen oikein ole putkea. 50-150mm on melkolailla liian lyhyt siihen tarkoitukseen, lintujen lähelle kun on aika vaikea päästä. Kunhan tästä joskus rikastun..."Ei täällä ketään ole, kuvittelet vaan!"


Tällainen tupsukorva oli pesiytynyt vajan seinällä roikkuvaan ämpäriin. Voin kertoa, että säikähdys oli molemminpuolinen,
kun menin hakemaan airoja vajasta, ja yhtäkkiä seinältä loikkasi ylitseni tumma otus kauhean rapinan ja kolinan säestyksellä. Tämä kuva on siis otettu tuon episodin jälkeen, kun kävin kurkkaamassa, onko oravaparka toipunut järkytyksestään.
Tämä oli vähän häijyn näköinen yksilö, mutta komeet silmät hällä on!


Hienot raidat sammakolla!

Nuo rinkulat pisaroissa johtuvat rengassalamasta.

Satumetsä!

4 kommenttia:

 1. Ooh, noi sun makrokuvat mielettömiä!

  VastaaPoista
 2. Aivan upeita kuvia, jälleen kerran! Sä oot aivan mielettömän taitava! :)
  Harmi kun asut sen verran pitkällä, muuten olisin ehdottomasti halunnut, että tulet kuvailemaan (maksua vastaan tietysti) mun heppasta! :)


  » Milla / Waldgeistory «

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Ja eihän sitä tiedä, jos joskus satun pyörimään siellä teidän suunnalla! =D

   Poista

Kivat kommentit piristävät ja palaute on aina tervetullutta, joten rohkeasti kommentoimaan!