keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

213. Välkettä taivaalla

Tänään (tiistaina, postauksen julkaisu taitaa venyä keskiviikon puolelle) saatiin täällä Etelä-Suomessakin ihastella revontulia. Itsehän olin laiska, enkä jaksanut lähteä merta edemmäs kalaan, vaan katselin outoa valoilmiötä ihan vaan omalta parvekkeelta, vaikka ympäröivä kerrostaloalueen valosaaste ehkä elämystä vähän laimensikin. Tulipa sitä napattua muutama kuvakin.

En ole aiemmin kuvannut revontulia tai edes tähtitaivasta, joten siihen nähden onnistuin mielestäni ihan hyvin varsinkin kun tuon valosaasteen ottaa huomioon. Neljä ensimmäistä kuvaa on otettu 35mm kiinteällä putkella, loput 18-105mm putken laajakulmapäällä, eli polttovälillä 18mm. Suljinaika vaihteli välillä 10-15 sekuntia, ISO-herkkyys oli 100-250 ja aukko siinä kuuden kieppeillä. Apuna käytin (surkeaa ja kiikkerää halpis)jalustaa, ja kuvat otin itselaukaisintilassa, koska (surkea ja epäluotettava halpis)kaukolaukaisimeni ei suostunut yhteityöhön tällä(kään) kertaa. Tuli taas todettua, että kunhan tästä edes vähän rikastuu, niin kunnon jalusta ja kaukolaukaisin ovat kyllä ensimmäisten joukossa ostoslistalla!

Edit: huomasin ainakin itse omalla puhelimellani näitä kuvia katsoessani, että puhelimen ruudulla nuo näyttävät todella pimeiltä. Eli kannattaa katsoa tietokoneelta, jos puhelimella katsottaessa näyttävät lähestulkoon mustilta ruuduilta vaan... =)
Tästä kuvasta tulee enemmän mieleen joku ufojen hyökkäys :-D


Tähdenlentoko? Vaiko lentokone?No mutta, ei muuta auringon alla - vai pitäisikö sanoa revontulien ja tähtitaivaan alla - tällä kertaa. Löytyikö kuvista suosikkia?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kivat kommentit piristävät ja palaute on aina tervetullutta, joten rohkeasti kommentoimaan!