torstai 19. helmikuuta 2015

205. Poni palailee saikulta

Tänään Ville yllätti lähtemällä vapaaehtoisesti mukaan tallille. En etukäteen tiennyt, onko Zola yhä kävelykuurilla, mutta tallilla tamman päiväkirja kertoi iloisen uutisen siitä, että ravailu on eilen aloitettu hyvällä menestyksellä, ja itsekin pääsisin siis kokeilemaan vähän muutakin kuin käyntiä.


Tein aluksi käynnissä vasta-asetuksia ja "asetuksen vaihtoja" kaarevilla ja suorilla teillä. Halusin saada tamman kunnolla läpi ja avuille, jotta raviin päästäisiin mahdollisimman hyvässä yhteisymmärryksessä ja maltillisesti. Ympyröillä asetin ulospäin aina suunnilleen puolikkaan ympyrän verran. Pituushalkaisijalla tai pitkällä sivulla taas tein niin, että edettiin ensin kymmenisen metriä sisäänpäin asetettuna, sitten samanmoinen matka ulospäin asetettuna, ja sitten taas vaihdettiin asetus sisälle. Tavoitteena oli saada tuntuma ja muoto säilymään muuttumattomana etenkin asetuksen vaihdon yhteydessä. Zola keskittyi hyvin ja tehtävät onnistuivat kivasti. Tehtiin samoja juttuja myös viime perjantaina, josta on myös hieman materiaalia tässä postauksessa.

Ravia tehtiin vielä melko vähän, sen verran että sain tamman molempiin suuntiin läpi ja liikkumaan rennon letkeästi. Edettiin suht reippaassa tempossa, jotta rentous säilyisi eikä tammalle tulisi sellainen olo, että alan heti saikun jälkeen hiillostaa sitä hirmuisesti. Yllätyin siitä, miten rauhallinen Zola oli heti ravin ensi metreiltä asti. Ei ryysimistä, ei kaahaamista. Vasemmassa kierroksessa raviin siirryttäessä piti vähän viskellä päätä sen merkiksi, että vauhtivaihdekin löytyisi, jos olisi tarvis, mutta nopeasti neiti tuli takaisin avuille ja matka jatkui hyvässä ravissa. Liike oli puhdasta ja Zolan muoto sopiva: se liikkui pyöreänä hyvällä työnnöllä, muttei liian paketissa.

Tässä Villen puhelimella kuvattua videopätkää ravailusta: 
Könö könö kyyryyn... Oon vissiin mennyt vähän ruosteeseen.
Onneksi pääosin huomasin, milloin aloin könöttää ja sain korjattua tilanteen.

Ja sitten videopätkää perjantailta, jolloin Sony nökötti yksin aidalla kuvaamassa:

Linkki videoon.


Nyt on vain pidettävä peukut pystyssä, että jalka ei reagoisi lisääntyvään rasitukseen negatiivisesti. Toistaiseksi vaikuttaa siltä, että (lähes) lomailu on tehnyt tammalle hyvää niin fyysisesti kuin psyykkisestikin: kroppa on vetreämpi ja mieli virkeä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kivat kommentit piristävät ja palaute on aina tervetullutta, joten rohkeasti kommentoimaan!