keskiviikko 11. helmikuuta 2015

202. Köpöttelyä, köpöttelyä...

Zolan jalka paranee hitaasti - mutta toivon mukaan myös varmasti. Ontunut neiti ei ole enää "pitkiin aikoihin", mutta kosketusarkuus kesti huomattavasti pidempään. Edellisten tallikuulumisten jälkeen tamma oli taluttelukuurilla noin viikon verran, kunnes viime perjantaina kävin selästä käsin kävelemässä ja kaikki oli ok. Sunnuntaina taas polvi oli tamman tarhasta haettuani suorastaan tulikuuma. En uskaltanut lähteä liikkeelle ratsain, mutta talutuslenkillä käytiin - ja liikkumisessa ei ollut ongelmaa tai epäpuhtautta. Lenkin aikana polvi jäähtyi jonkun verran, mutta kylmäsin sitä vielä letkuttamalla varmuuden vuoksi. 

Neiti ärhentelee jonkun verran tarhavieruskavereilleen - näin kun se yritti hanakasti antaa viereiselle ponille monoa, ja tallityöntekijä kertoi nähneensä rivakkaa keulimista - joten jalka saattoi olla ärtynyt sen takia. Voi poni, kun ymmärtäisi puhetta ja jaksaisi nyt pitää pään kylmänä vielä vähän aikaa, jotta saataisiin jalka kuntoon. Tällä viikolla suunta on ollut toistaiseksi ylöspäin, tänäänkin käytiin ongelmitta maastoköpöttelyllä eikä Zola myöskään aristellut jalan kopelointia. Noin yleisesti ottaen Zolkku on ollut viime aikoina tosi hyväntuulinen ja hellyydenkipeä, lomailu on tehnyt sen psyykkeelle hyvää. 

Eilen osallistuin Hämeen alueen kouluratsastuspainotteiseen sääntökoulutukseen Lahdessa. Siellä käsiteltiin kilpailujärjestelmän uudistusta ja kilpailusääntöja sekä niissä tapahtuneita muutoksia. Tilaisuus oli ihan hyödyllinen, vaikka tarkoitus onkin kisailla edelleen luultavasti vain 1-tasolla. Nyt, kun koulutus on käyty niin pystyn kuitenkin hakemaan myös D-lupaa (entinen aluelupa), jos vaikka sattuu niin, että hevostilanteessa tapahtuu muutoksia kauden aikana.


Tallin peltorata. Kyllä tekis mieli päästellä tuolla menemään, mutta kävelemäänhän se on tyydyttävä. :D
Baanalla on pituutta noin 800 metriä ja pohja on erinomainen.

Viime aikoina on tullut kuvailtua tammaa tästä vinkkelistä.
Se kun tulee niin lähelle kameraa, ettei nassu mahtuisi kuvaan muuten... :)
2 kommenttia:

  1. Kaisalla on kyllä mahdottoman hienot treenimaastot. Oi että kun olisi kiva päästä tuota rataakin menemään :) Toivottavasti se Zola nyt malttaisi olla nätisti niin että kunnolla paranee. Tuo sääntökoulutus olisi passeli mullekin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, puitteet on kyllä kunnossa ja niistä myös pidetään hyvää huolta :) Zolan vahvuuksiin ei kuulu tuo postimerkkitarhassa iisisti ottaminen, ja energian kasaantuminen onkin varmaan seikka joka hidastaa paranemista eniten, kun se liikaenergia purkaantuu sitten vähän holtittomasti... Helposti joudutaan oravanpyörään, mut toivotaan nyt tosiaan että ponski vielä vähän aikaa kestäis köpöttelyä + sairastarhailua...

      Poista

Kivat kommentit piristävät ja palaute on aina tervetullutta, joten rohkeasti kommentoimaan!