maanantai 17. helmikuuta 2014

68. Sunnuntaihumputtelua ja maanantaimönkimistä

Otsikon keksimisessä oli tällä kertaa lähes ylitsepääsemättömän suuria vaikeuksia... No joo. Eilen kävin Zolan kanssa maastossa ja pellolla hölkkäilemässä. Kierrettiin ensin maastossa kävellen ja vähän ravaillen muutama kilometri, jonka jälkeen suunnattiin yhdelle tallin pelloista. Pellolle on muodostunut noin kilometrin mittainen "rata" (joinain aiempina, runsaslumisempina talvina sinne on aurattu rata, mutta nyt ei oo sattuneesta syystä tarvinnut aurata), jota kierrettiin tytsyn kanssa rauhallisesti ravaten noin kahdeksan kertaa. Vähän kokeilin laukkaakin, mutta Zola alkoi heti painaa ohjalle sen verran, etten enempää ottanut laukkaa. En halunnut, että ponski lähtee lapasesta pöpperöisellä, hieman epätasaisellakin pellolla. Ravissa tamma malttoi aika hyvin kuunnella, vaikka kaarteissa yrittikin vähän kiihdytellä. Onhan se rankkaa ravata kaarteen läpi kantaen itsensä, verrattuna siihen että laittaisi vaan hännän tötterölle ja sisälapa edellä mutkat suoriksi. ;)
Sopivasti lämmin tuli molemmille. Pellolta lähdettiin vielä pienelle ylämäkilenkille, jossa päästeltiin yksi lyhyehkö mäki kunnon laukassa. Puhelimen Endomondo kertoi lenkin kokonaispituudeksi n. 11 kilometriä ja kestoksi 1h 10 min. Mulla oli action-kamera ekaa kertaa kypärässä kiinni, ja tarjolla onkin pitkäveteinen video maastoilusta. ;D Valitsin muutaman pätkän lenkistä, joista osan nopeutin kolminkertaiseksi ja osa taas on videolla oikeassa nopeudessaan.

Pitää seuraavalla kerralla säätää vielä vähän tuota kameran kallistusta niin, että Zolan niska ja vinhasti pyörivät korvat näkyvät vähän paremmin. Lisäksi pitäisi löytää joku videoeditori, jolla saisi kuvaa vakautettua, kun näyttää varsinkin käynnissä tuo mun päänuppi huojuvan ihan miten sattuu. Youtuben oma videonvakautus tekee videoista ihan mössöä, joten sitä en kyllä käytä. Nämä postauksessa esiintyvät kuvat ovat tietysti videolta napattuja.

Pitkä suora saa korvat tötterölle :D


Kuten keski- ja huippunopeus kertovat, ei ollut mikään vauhtilenkki kyseessä.Tänään olin suunnitellut treenaavani kentällä taas koulujuttuja. Vesisateen takia kentän pohja oli mennyt vähän loskaiseksi. Pinta ikään kuin murtui raviaskeleiden alta, eikä Zola pääsääntöisesti ravannut mielellään saatikka rentona, joten tehtiin lähinnä käyntijuttuja, kuten pysähdyksiä. Käyntivideot on niin turkasen tylsiä, etten sellaista tänne ala syytämään, vaan tyydyn sen sijaan muutamaan -yllätys, yllätys- videolta pätkäistyyn still-kuvaan. 

Jokunen rentokin raviaskel.

Käyntiin saa ajoittain hyvääkin ryhtiä. 

Zolan käynnissä on hyvä yliastunta, vaikkakin ei sitä toki näistä still-kuvista niin hyvin näe kuin itse videolta.
Ja hei, jotta ette ihan mene epätoivoisiksi näiden suttuisten kuvien kanssa, niin lohdutuksen sana: torstaina saan kuvaajan (Villen) mukaan tallille, joten pitkästä aikaa ihan kunnon kameralla otettuja kuvia luvassa, mikäli kenttä on siinä kunnossa, että siinä voi jotain tehdä. Torstain lisäksi käyn tallilla keskiviikkona. Ensi viikolla, eli hiihtolomaviikollani (öö mikä hiihto ja mikä lumi, ei sitä varmaan ens viikolla oo enää senttiäkään tällä menolla), hoidan Zomppua koko viikon. Toivon todella, että lumet joko sulavat kokonaan pois, tai että tulee uusi talvi, sillä aika tuskaista tulee jos pääsee vain köpöttelemään.

5 kommenttia:

 1. Oi että ku tuli ikävä noita maastoja ja maisemia! <3 Kiva video ja tykkäsin etenki noista normaalinopeuksisista kohdista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo noissa maastoissa kelpaa kyllä ratsastella : ) Kiitos! Noi nopeutetut kohdat aiheuttaa päänsärkyä jos liikaa kattoo, kun kamera heilu niin pahasti ylös-alas :D

   Poista
 2. Hei vähän kivoja noi kuvat mitkä oot ottanu hepan selästä! :) Näkee vähän sitä näkökulmaa siitä ratsastamisesta. Ja tulee ihan mieleen joku autopeli :D ratti vaan näkyy ja mennään :D:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kiitos! Kyllähän se maailma ihan hauskalta näyttää hevosen selästä käsin :D

   Poista
 3. voisitko alkaa lukemaan blogiani?=) bambigemma.blogspot.fi

  VastaaPoista

Kivat kommentit piristävät ja palaute on aina tervetullutta, joten rohkeasti kommentoimaan!