keskiviikko 5. helmikuuta 2014

64. Hymy korvissa onnistuneen koulutreenin jälkeen

Heissan. Käytiin eilen Zolan kanssa maastoilemassa käyntipainotteinen lenkki. Tytsy oli ravipätkillä vähän sen tuntunen, että jos olis yhtään antanu löysää niin hänellä saattais hirttää kaasu kiinni, heh. Virtaa siis oli, mutta kun ei antanu saumaa kiihdytellä, niin hyvin pysyi hallinnassa. Eikä se pieni kiihdyttely nyt muuten olis niin vakavaa ollut, mutta kun maa oli aika pöpperöinen niin en halunnut ottaa riskiä kaatumisesta, jos Zomppu ei olisi suostunutkaan hidastamaan ennen kurveja. Se pysyy kyllä pääsääntösesti hyvin lapasessa maastossa, mutta nyt kun sillä on viimeaikaisen himmailun jäljiltä aika paljon ylimäärästä virtaa, niin ei voi tietää...

Tänään treenailtiinkin koulua, kuten otsikko kertoo. Ja kuten otsikko kertoo myös, treenit sujui oikein mainiosti! Mulla oli taas action-kamera kentän aidalla kuvaamassa, joten kuvat on kuvankaappauksia videolta, ja postauksen lopusta löytyy video. En muista, koska viimeksi Zola on ollut noin hyvä ratsastaa, vai onko koskaan. Se oli alusta asti tosi hyvin kuulolla ja avuilla, ei siis minkäänlaisia kaahailuyrityksiä. Tuntuma pysyi tasaisempana kuin koskaan eikä tytsy juurikaan vastustellut, ja siitä johtui sitten osittain myös se, että osasin ja pystyin itse istumaan siististi, rennosti ja tasapainoisesti. Ravi oli meidän mittapuulle hyvinkin tahdikasta ja Zola vastasi hyvin kun ratsastin pohkeelta ohjalle. Vasen kierros oli taas parempi. Tehtiin temponvaihtelua ravissa ja siirtymiä ravi-käynti-ravi ja ravi-pysähdys-ravi. Tuntuman säilyminen siirtymien aikana on tosi horjuvaa vielä, mutta nyt kun "tasaisilla osuuksilla" se alkaa säilymään ihan hyvin, onkin sopiva aika alkaa treenata sujuvampia siirtymiäkin. Siihen olen tyytyväinen, että raviin siirtymisten jälkeen Zola tuli tosi nopeasti takaisin tuntumalle, eikä yrittänyt karata alta. Muotoa pystyi myös säätelemään aika hyvin, ja loppuverkassa tytsy venyttikin mukavasti eteen-alas.

Oikeallekin Zola oli tänään sata kertaa parempi kuin viime viikolla. Taipuminen alkoi löytyä, mutta pyöreyden saavuttaminen oikealle on vielä melko hankalaa, ja tosi hyvin sujuvat pätkät on aika lyhyitä. Hyvä alku kuitenkin, selvästi ollaan tultu eteenpäin nyt ja ilmeisesti suu alkaa olla parantunut ja lihasjumit saatu sulateltua. Zola sai myös Back On Track -selänlämmittimen, johon ollaan nyt silloin tällöin lyhyitä aikoja totuteltu. BOT odottelee vielä tarranauhan vastakappaleen kiinnittämistä johonkin loimeen, jotta pääsisi säännölliseen käyttöön.Kuvissa ja videossa esiintyy selkeästi enemmän tuota vasempaan kierrokseen työskentelyä, sattuneesta syystä. Yritin ainakin treenailla yhtä paljon myös oikealle, mutta ensinnäkin oltiin monesti silloin kameran ulottumattomissa, ja toisekseen halusin nyt tällä kertaa korostaa tuota hyvää fiilistä esittelemällä parhaiten sujuneita pätkiä. Pahoittelut siitä, että video on ihan "vinossa". Oli vähän vaikea asetella kameraa aidalle Zolan kanssa, tytsy viime kerralla mm. tökkäsi kameran jalkoineen lumihankeen kun olin juuri sen saanut aidalla pysymään. Mulla on siis semmonen kolmijalka jonka jalkoja saa taivuteltua, mutta se on niin pieni ettei yllä kunnolla aidan ympärille. Ja pahoittelut myös siitä, että editointivaiheessa video meni aika tummaksi. Jos joku tietää hyvän, ilmaisen videonmuokkausohjelman niin saa vinkata!4 kommenttia:

Kivat kommentit piristävät ja palaute on aina tervetullutta, joten rohkeasti kommentoimaan!