perjantai 31. tammikuuta 2014

61. Koulutreeniä pitkästä aikaa

Heissan. Eilen ja tänään päästiin taas kohtuupitkästä aikaa koulutreenin makuun Zolan kanssa. Ennakkotieto oli, että tytsy on virtaisa, mutta paikkapaikoin myös hyvin motivoitunut työn tekoon. No juu, olihan siinä virtaa, mutta yllättävän hyvin se malttoi keskittyä kun vaan en itse provosoitunut sen kaahailuyrityksistä. 

Oikea kierros on todella nihkeä tällä hetkellä johtuen edelleen niistä aiemmin mainituista ongelmista. Tarvitaan jumppaa, jumppaa ja jumppaa! Vasempaan kierrokseen sen sijaan saatiin varsinkin ravissa oikeinkin kivan tuntuisia pätkiä. Zola kuunteli ja rentoutui niinkin hyvin, että pystyin itse keskittymään täysillä ratsastukseen, enkä vain hevosen pidättämiseen. Tehtävät tosin olikin tällä kertaa aika perushelppoja ja yksinkertaisia: siirtymiä ja temponvaihteluita lähinnä ympyrällä. 

Laukkaa tehtiin molempina päivinä melkein pelkästään vasempaan kierrokseen, koska oikealle oli tosiaan ravissakin jo työn ja tuskan takana saada minkäänlaista taipumista aikaan. Oikeassa kierroksessa yritettiin jumppailla ravissa, että vähän edes paikat aukeaisi. On muuten jännä, että kun Zolahan oli/on hierojan mukaan enemmän jumissa oikealta puolelta, niin luulisi sen nimenomaan taipuvan ratsastaessa silloin paremmin oikealle koska vasen puoli on se "venyvämpi". Toisaalta, oikea takajalka on sillä heikompi ja otti osumaa vasta vähän aikaa sitten tarhassa (ollut hieman turvoksissa ja lämmin, nyt enää vähän lämmin liikutuksen jälkeen), joten sekin toki voi vaikuttaa liikkumiseen jonkin verran.

Tänään mulla oli action-kamera kentän aidalla kuvaamassa videota. Pidemmittä puheitta, tässä pari kuvakoostetta videoilta otetuista still-kuvista ja sitten myös ihan videonpätkää. Linkki videoon tässä, jos haluat katsoa suoraan youtubesta. Ja mutterista saa laatua hitusen paremmaksi! Näytän kyllä niin ihanan sporttiselta tossa muhkeaakin muhkemmassa toppatakissani :D

Oon nyt äitin luona pupujen kanssa viikonlopun ja vähän ylikin, joten pupujen ulkoilutusta tiedossa! Kuviakin siis luultavasti pitkäkorvista tulossa ennen pitkää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kivat kommentit piristävät ja palaute on aina tervetullutta, joten rohkeasti kommentoimaan!