tiistai 21. tammikuuta 2014

55. Sekalaista viime päiviltä

Moikka. Eilen käytiin luistelemassa Vesijärven jäällä, kun vihdoin saatiin aikaseksi terotuttaa luistimet. Sää oli kaunis, eikä kylmäkään tullut kun urheili. Vähän kyllä oli jäässä röpelöitä, joita ei kauheen hyvin etukäteen voinut aavistaa, kun lunta oli kuitenkin jonkun verran.

Sain myös Villeltä käyttööni toisen näytön "kotitoimistooni". Ville lahjoitti kolmesta omastaan sen pienimmän ja vanhimman, mutta eipä mun pienelle pöydälle suurempaa olis mahtunutkaan. Paaaljon helpompi tehä koulujuttuja tai kuvanmuokkauksia kahdella näytöllä kun kaikki tarpeellinen mahtuu samaan aikaan ruuduille.

Rollein videolta still-kuva.
Ihanat viritelmät pöydän alla, ettei puput tuhoa johtoja :D

Tänään kävin tallilla hoitamassa Zolan. Se on "puolisaikulla" tällä hetkellä. Hieroja oli käynyt, ja todennut jumeja useemmassakin paikassa., pahimman lanneselässä oikealla puolella. Jumit voi johtua monesta eri syystä, tai todennäköisemmin niiden yhteisvaikutuksesta: a) kylmä sää ja kova maa b) suuongelma; Zola varonut suuta ja vetänyt itsensä siis jumiin, c) oikean takajalan vanha pinnallisen koukistajajänteen vamma vaikuttaa ajoittain ko. jalan liikkeeseen, mikä taas voi vaikuttaa edelleen muihin juttuihin . Hieroja ohjeisti liikuttamaan ilman satulaa viikon verran, mieluiten maastakäsin jumppaa esim. juoksutusvyön ja kumppareiden kanssa, jotta saataisiin Zola käyttämään ja siten vetristelemään selkäänsä kunnolla ja kulkemaan pyöreänä, matalassa muodossa. Ja sellasta jumppaa me tänään tehtiin ja Zola älysi homman jujun hyvin. Tallissa tehtiin vielä porkkanavenytyksiä, ja yöksi tytsy sai tuplaloimituksen jotta lihakset pysyvät lämpimänä.Kuvasin tossa yks päivä aikani kuluksi niinkin mielenkiintoista aihetta kuin vettä:
Lauantaina olis suunnitelmissa käydä Jokimaalla T75-raveja kuvaamassa, mikäli pakkanen pysyttelee inhimillisissä lukemissa. Saa nähdä millaseks jääpuikoks muutun siellä sen muutaman tunnin aikana... :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kivat kommentit piristävät ja palaute on aina tervetullutta, joten rohkeasti kommentoimaan!