keskiviikko 8. tammikuuta 2014

49. Kuvauskaluston päivitystä ja pari ananaksenmussuttajaa

Nyt kävi niin, että jouduin palauttamaan action-kamerani. Siihen oli useampikin syy: ensinnäkin, yksi kypäräkiinnikkeen "klipsi" katkesi jo testausvaiheessa ennen kuin ehdin koko kiinnikettä käyttää. Toisekseen, videoihin tuli semmoinen kovaääninen surina, joka peitti suurinpiirtein kaikki muut äänet alleen. Nämä olivat ne kaksi vikaa joiden vuoksi halusin kameran palauttaa, mutta en myöskään ollut tyytyväinen videokuvan laatuun, sillä se oli kauheeta mössöä siihen nähden, että sen piti olla 720p-resoluutioista. Mun puhelin kuvaa samaa resoluutiota ja video on paljon laadukkaampaa.

No, menin eilen palauttamaan kameraa siinä toivossa, että saan rahani takaisin ja voin tilata netistä vähän paremman action-kameran. Ostokuitissakin luki, että kyseessä oli 90 päivän avoin kauppa, eli tosiaankin rahat olisi pitänyt saada takaisin. Myyjä ei kuitenkaan suostunut siihen, vaan tarjosi tilalle uutta samanlaista kameraa tai lahjakorttia kyseiseen kauppaan. No, pakkohan mun oli se kamera ottaa, tosin sillä optiolla että jos silläkin tulee surisevia videoita, saan ne rahani takaisin. Uudellakin kameralla otetut videot sitten surisivat, joten kävin tänään senkin palauttamassa, sain roposeni takaisin ja tilasin cdon.fistä tämän. Tuo on saman merkkinen mutta parempi malli, ja toivon todella ettei tuo surina ja mössökuva ole koko kyseisen kameramerkin ongelma, vaan vain sen halvimman actionkameran... Saa nähdä!
Kuten yllä olevasta kuvasta näkyy, tänään saapui myös Scandinavian Photolta tilaamani huippunopea muistikortti järkkäriini. Kyseessä on Sandisk Extreme Pro UHS-1 SDHC, jonka kirjoitusnopeus on jopa 90MB/s. Noloa myöntää tälleen lähes kahdeksan vuotta valokuvausta harrastaneena, että tajusin vasta noin viikko sitten muistikortin nopeuden tosiaan vaikuttavan niin valokuvaukseen kuin videokuvauksenkin laatuun. Liian hitaalla muistikortilla ei välttämättä pysty kuvaamaan sarjakuvausta niin nopeasti kuin kamera itsessään mahdollistaisi, ja hidas muistikortti heikentää myös videon laatua (muistikortti kirjoittaa hitaasti joten videosta voi tulla pätkivä tai fremes per second -arvo voi heikentyä).

Huvittavaa tässä lähetyksessä oli tuo laatikon koko suhteessa tuotteen kokoon. Pikkuriikkinen muistikorttipakkaus olis hyvin mahtunut pehmustettuun kirjekuoreenkin. Ja sitäpaitsi tuo muistikortin pakkauskin on sen kortin kokoon nähden aika ylimitoitettu :D No, eipä tuolla paketin koolla sinänsä ole väliä, kun toimitus oli kampanjan takia ilmainen.Kuvasin äsken videon pupuista syömässä ananasta. Äänet on olennainen osa videota, joten ne kannattaa laittaa aika kovalle. On noin vaan niin hupsuja! LINKKI VIDEOON, jos ei tuo alla oleva toimi esim. puhelimella katsottaessa.


5 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Joo, ei ainakaa jää epäselväks et onko herkkua :D

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Käytkö kurkkaan: www.elainkopla.blogspot.com
   Mun kanin blogi :)

   Poista
  2. Jep, oikein hyvin uppoaa ananas noihin!
   Käyn kurkkaamassa blogisi : )

   Poista

Kivat kommentit piristävät ja palaute on aina tervetullutta, joten rohkeasti kommentoimaan!