sunnuntai 5. tammikuuta 2014

48. Zolailua ja kuvailua

Tänään kävin pitkästä aikaa hoitamassa ja liikuttamassa Zolan, ja vielä pidemmästä aikaa päästiin kentälle treenaamaan. Zola köhäisi alkuun pari kertaa, tai ei ne oikeestaan ollut kunnon yskäisyjä, mutta eivät mitään pärskähdyksiäkään vaan kuulostivat samalta kuin ihmisen aivastus. Ajattelin ensin, että sillä on vaan nenässä jotain pölyä, eikä niitä ihmeen aivastuksia sitten käynnissä enää tullutkaan. Mutta ravattuamme hetken aikaa alkoi tytsy aivastella enemmänkin, ja tuntui oikeastaan myös epänormaalin rauhalliselta ratsastaa. Keskeytin treenin, mutta käytiin vielä kävelemässä pieni lenkki loppuverkaksi. Zola ei ollut kuumeinen, eikä nenästä valunut mitään joten vein sen loimen kera takaisin ulos. Tarhaan viedessä se yskähti ihan kunnolla, mutta vain kerran.

Olin kuitenkin virittänyt action-kamerani, kotoisasti Rollein, kentän aitaan kuvaamaan videota, ja seuraavaksi teille pieni klippi. Videossa näkyy hyvin tuo Zolan tapa vastustaa tuntumaa nostamalla nenä kohti taivasta. Toki pitkä tauko koulutreenissä vaikuttaa asiaan. Omistaja oli onneksi jo jokusen kerran päässyt tamman kanssa kunnolla treenailemaan, joten mikään ihan kaamea rautakanki tytsy ei ollut. Ratsastin tuota suht paljon käyttämääni "omat kädet tosi alas ja hevonen rennoksi eteen-alas" -harjoitusta, mikä kyllä auttoikin. Harmi, että treeni loppui tänään niin lyhyeen kun fiilis oli muutoin niin hyvä. Pahoittelut videon laadusta, vesisade teki tehtävänsä ja juutuuppi hoiti loput tekemällä tosta ihan mössöä!Lähdin sitten tallikaverin mukaan kuvaajaksi Okeroisten tallille, kun hänen hevosensa Hamlet oli mukana Markku Nymanin ohjasajokurssilla. Myös toinen hevonen meidän tallilta osallistui, ja olikin vuorossa heti Hamletin jälkeen, joten sain kuvia siitäkin. Ohjasajo, varsinkin Nymanin suorittamana/ohjeistamana, vaikuttaa kyllä tosi hyvältä treenimuodolta! Molemmat meidän tallin pollet esitti tosi hienoa liikettä.

Hamlet.
Kate. Se on sitte kantavana ;D
Palasin vielä takaisin tallille, siivosin Zolan karsinan ja hain tytsyn sisälle tarkastaakseni sen kunnon. Pesin sen kuraiset jalat ja rapsuttelin sitä, eikä sinä aikana kuulunut aivastuksia tai yskähdyksiä, eikä Zomppu edelleenkään ollut muuten kipeän oloinen. Katsotaan nyt, varmaan saan jotakin informaatiota alkavalla viikolla, että oliko se vain jotain nopeasti ohimenevää vai alkavaa yskää tai mitälie nuhaa. Itse menen tallille seuraavan kerran ensi lauantaina ja sunnuntaina. 

Ai kamala, miten nopeasti tämäki loma meni! Huominen enää vapaata ja sitten taas kouluun. Pitäis sitä työharjottelupaikkaakin alkaa kysellä, kun maaliskuun alkupuolella olis tarkotus harjottelu alottaa. Huhheijaa, stressiä pukkaa. 

4 kommenttia:

 1. Luinkin facesta, että Hamlet osallistu ohjasajokurssille ja harmittelin et hitsi ois kiva nähdä kuvia siitä. Kiva kun laitoit :) Kiva videotakin katsella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva : ) Hamppu oli kyllä tosi hyvän näkönen ohjasajossa! Vaikka näyttäähän se aina hienolta, ni tossa työskentelymuodossa saa kuitenki ihan erilaista liikettä irti hevosesta ku ratsastajan kanssa noin pääsääntösesti :)

   Poista
 2. Kiva blogi sulla ja kiva postaus ! :) Käythan kattoo mun blogin ja liity jos tykkäät http://anzeelika-a.blogspot.fi/ :)!

  VastaaPoista

Kivat kommentit piristävät ja palaute on aina tervetullutta, joten rohkeasti kommentoimaan!