sunnuntai 22. joulukuuta 2013

45. Jänikset Joutsassa

Joutsassa siis ollaan, mummolassani. Joulukuusi haettiin eilen Villen kanssa metsästä. Tarjolla oli enemmän tai vähemmän harvoja tai kuihtuneita kuusenkäppänöitä, mutta kyllä sieltä yksi ihan kelvollinen löytyi lopulta. Jerrykin oli mukana, mutta juuri siellä suunnalla metsässä sattui olemaankin aika paljon lunta, ja pieni tappijalka meinasi jatkuvasti juuttua hankeen, eikä suostunut lopulta enää liikkumaan muualle kuin takaisin "kotiin" päin. Oli pakko jättää Jerry odottamaan ja hakea kuusi ilman sitä. Tänään joulukuusi pääsi sisälle ja sai koristeet.

Puput on viihtyneet mummolassa hyvin, kuten aina. Täällä on tilaa, ja vieläpä avaraa sellaista. Pääsee kunnolla spurttailemaan sisälläkin. Ja on tietysti paljon tutkittavaa ja kivoja piilopaikkoja. Sisätiloissa en kuitenkaan ole toistaiseksi kauheesti pupuja kuvannut, mutta ulkona on tullut jokunen otos napattua.

Pari postausta aiemmin kerroin, että Charlie poti ummetusta. Tällä kertaa se ei mennytkään ohi muutamassa tunnissa, vaan poitsuu oli keskiviikosta perjantaihin asti enemmän tai vähemmän pipi. Soitin eläinlääkärille torstai-aamuna, kun pupu oli ollut melkein vuorokauden syömättä ja papanoimatta. Oltiin annettu sille ruiskulla mm. Aadan papanoita veteen liotettuna, sekä maitohappobakteeria ja vähän ananastakin energiaksi. Saatiin ell-aika yhdeksi, mutta sitten Charmu alkoikin vähän syödä heinää, ja myös persiljaa jota käytiin kaupasta varta vasten hakemassa. Peruin ajan. Iltaa kohden pupu alkoi vaikuttaa jo aika normaalilta, kävi ulkoilemassakin jotta sai liikuntaa. Ja ulkona pomppiessa papanoitakin tuli. Mutta sitten perjantaiaamuna Charmu oli taas ihan syömätön. Annettiin ruiskulla taas parafiiniöljyn lisäksi esimerkiksi sokeritonta vauvan omenasosetta. Vasta kun päästiin Joutsaan perjantaina alkuillasta, ja tein ihanan kaninkakka-vauvansose-maitohappobakteeri-vesi-koktailin joka pakkosyötettiin kaniparalle, tokeni pieni potilas ja alkoi taas syödä. Lauantaiaamuna Chapa olikin jo sitten ihan normaali, possumainen itsensä ja tuli Aadan kanssa iloisesti pomppimaan jalkojen ympärille aamupalan toivossa. 

Charlie-parka on tässä vielä ihan parafiiniöljyssä ja kaikessa muussa mössössä.
Koko poppoo yhdessä kuvassa.Järvenrantamaisemissa :)


Jerry löysi parhaan paikan!

Taiteiltiin Villen kanssa tänään vähän :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kivat kommentit piristävät ja palaute on aina tervetullutta, joten rohkeasti kommentoimaan!