perjantai 20. joulukuuta 2013

44. Tonttuilua Zolan kanssa

"Virallinen" tonttukuva. Tähän muokkasin satulahuovan ja tonttulakin värit mätsäämään pinteleihin,
 jotka oli meidän ainoot oikeesti joulunpunaset varusteet :D

Tänään sain vihdoin siis kuvamateriaalia Zolan kanssa puuhailusta. Käytiin parilla laitumella ratsastelemassa. Väännettiin vähän koulua, ja rallatettiin parit "vedot" ylämäkeen. Koulukiemurat sujui yllättävän hyvin siihen nähden, että viime aikoina ei todellakaan ole ollut kentälle asiaa kunnon treenejä tekemään. Olihan tytsy aika innoissaan, mutta malttoi ihan hyvin keskittyäkin ajoittain. 

Yritin keskittyä omaan ryhtiin, ja istua syyyyvällä satulassa, jotten itse lietsoisi mitään Zolan kaahailuita. Joissain kuvissa näkyykin jopa vähän liioiteltu ryhdikkyys... Alan helposti nostaa käsiä kauhean ylös jos Zola painaa kädelle ja yrittää karata alta, joten keskityin siihenkin, että pidän käteni suht alhaalla omalla paikallaan. Tähän ollaan monesti tunneillakin kiinnitetty huomiota mun kohdallani, ja kyllä sen huomaa, että Zola rentoutuu huomattavasti kun mun kädet ei lähe vetämään sitä ylöspäin. Onhan se nyt hölmöä, että jos ratsu nostaa nenän kohti taivasta ja lisää vauhtia, niin ratsastaja nostaa kourat ylemmäs ja vetää ohjista aiheuttaen sen, että hevonen vaan provosoituu lisää. Välillä vaan tuntuu niin kamalan vaikealta pitää käsi vakaana ja pidättää vaan istunnalla, kun ratsuna on ravihevonen joka ei aina vielä niin kamalan näppärästi siihen istuntaan reagoi.

Tokalla mäkivedolla sen sijaan Zomppu päätti kesken säädyllisen ravailun nostaa pukkikiitolaukan, ja ylämäki loppui kesken kun pölhöllä ei ollut aikomustakaan hidastaa. Jouduttiin tekemään tiukka kurvi, jossa pysyttiin just pystyssä, ja sen jälkeen alkoikin jo loiva alamäki. Tuli vähän äitiä ikävä kun Zola vielä siinäkin vaiheessa yritti vaan kiihdyttää ja karauttaa horisonttiin. Venkslailemalla sain sen kuitenkin pysähtymään suht nopeasti. Kurinpalautuksen paikkahan siinä sitten oli, eli käytännössä nätisti käyntiä niin kauan että ponski oli kunnolla kuulolla, jonka jälkeen sama homma ravissa. Sitten lopuksi käyntolenkki maastossa ja Zola oli aika ding dong. Yleensä käyntimaastossa voi huoletta ratsastaa vaikka ihan vapaalla ohjalla, mutta tällä kertaa oli pakko pitää tuntuma, kun alla tuntui olevan kipinää odottava ruutitynnyri. :D

Noniin, sitten lisää kuvia.

Toi tonttulakki näyttää NIIN idiootilta tötteröltä kun se hiippa on jossai takaraivolla :D


Tarkennus taustassa. Tää on ton Sigman putken ongelma, tarkennus on vaikee saada osumaan.
Vaikka tarkennus on nopee, se vissiin kaipais kalibrointia, että natsais haluttuun kohteeseen.

Vähän yliryhti :D Ja tonttulakki sai kyytiä kun alkoi kulkusen kilinä käydä hermoille.
"Nyt mä lähen!"Hangen päällä liidellään.

Tässä tapahtuu jotain hämärää...

Nyt ollaan Joutsassa Villen, Jerryn ja kanien kanssa. Jouluvalmisteluja tiedossa, varmaankin huomenna käydään mummon ja papan metsästä hakemassa kuusi. Leipoakin pitäisi kuulemma kaikenmoista. Saa nähdä, pääseekö puputkin jo huomenissa ulkoilemaan. 

4 kommenttia:

 1. Zolahan näyttää jo ihan hevoselta ja ratsulta noissa alkupään kuvissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Katoin itekkin tyytyväisenä noita kuvia ja sen lihaksia, että alkaa jo ratsua muistuttaa :)

   Poista
 2. Hyvin on kyllä Zola saanut lihaksia. Vautsi mitä kuvia noista pelto vedoista :D
  Hauska että sait tallennettua pukit ja muut loikat. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh niinpä! Onneks Ville oli skarppina kuvaamassa :)

   Poista

Kivat kommentit piristävät ja palaute on aina tervetullutta, joten rohkeasti kommentoimaan!