maanantai 2. joulukuuta 2013

37. Charlie innostui estehypyistä

Olen aiemmin kirjoittanutkin siitä, että Aada on kahdesta pupustani selkeästi enemmän kiinnostunut esteiden ylityksestä. Charlie on tähän mennessä esittänyt satunnaisesti taitojaan, mutta keskittynyt yleensä lähinnä Aadan hyppyjen häiriköintiin, esteiden läpi jyräämiseen sekä puomien tahalliseen pudottamiseen kuonolla työntämällä. Viime päivinä Charmun sisäinen estekani on puskenut esiin, ja se onkin yllättäen ollut varsin innokas pomppija. Aadalla sen sijaan on joku ujostelukausi menossa, kun kaikki esteisiin liittyvä tuntuu pelottavan ihan hirveästi. 

Aada pienenä pupuna reilu vuosi sitten tutustumassa ihan uuteen maailmaan.
Sama pieni jänislapsi varsin valppaana.

Esimerkiksi kun yhtenä päivänä olin laittanut tyhjän, pestyn hernekeittopurkin lattialle estekannattimeksi ja Aada kävi haitamassa sitä ekaa kertaa, tytsy sai kauhean sätkyn ja ampaisi pöydän alle karkuun. Purkki haisi sen mielestä tooodella kummalliselle, joten sitä oli syytä pelätä - ja paljon! Aada on muutenkin hassu, aina kun se haistaa jotain omituista (kahvikuppia, appelsiinilta tuoksuvaa kättä, ylipäänsä jotain vierasta ja voimakasta tuoksua jne.), se luikkii vauhdilla pakoon. Sinänsä fiksua, Aada siis selvästi tietää, mitkä aineet on pupulle myrkkyä. Charlie on outoja hajuja kohdatessaan huomattavasti rennommalla asenteella, nyrpistää korkeintaan nenäänsä ja tuhahtaa mielenosoituksellisesti, kun se ei ollutkaan mitään syötäväksi kelpaavaa.

Charlie kakarana tekemässä tupatarkastusta :)
Hupsun näköinen kanilapsi Charlie kurkkii "tunneliin."

No, joka tapauksessa, onnistuin saamaan loikkivasta Charliesta tänään pari suht onnistunutta kuvaa. Esteviritelmä oli tällä kertaa tuollainen "puolipyramidi", tai hevosmaailman termein trippelin tyyppinen (tosin 4-5 puomilla). Aadakin uskaltautui muutaman kerran hyppäämään, mutta siitä en saanut kuvia tällä kertaa.

Aada kattoo että mikäs lihapulla se sieltä lentää.


Loikkien jälkeen olikin sitten päiväunien aika. Aada on kasvattanut tonne ihan leuan alle tommosen ihmeellisen tummanharmaan karvaläntin, joka näyttää aika pöljältä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kivat kommentit piristävät ja palaute on aina tervetullutta, joten rohkeasti kommentoimaan!