maanantai 4. marraskuuta 2013

27. Tollo kanikuvaaja ilmoittautuu

Heissan.

Yritin tossa äsken (taas vaihteeksi) kuvata kanien pomppuja. Laitoin siis järkkärin tököttämään paikoilleen ja kuvaamaan videota, kun itse hypytin pupuja. Tarkoitus oli sitten pätkiä videoista still-kuvia joita voisi julkaista täällä. Noh, kuten joka kerta tähän asti, totesin videot koneelle saatuani, että still-kuvista tulee toivotonta mössöä joissa näkyy vain vaalea ja tunnistamaton makkaran muotoinen möhkäle esteen päällä.

Oon tuskaillut saman ongelman kanssa ties kuinka kauan ja säätänyt suljinaikaa, aukkoa, ISO-arvoa ja ties mitä kunnes vihdoin hetki sitten koin ahaa-elämyksen. Lamppu syttyi mun pään päällä kun hoksasin, että ei suljinaika ja aukkoarvo vaikuta videon kuvaamiseen yhtikäs mitenkään. Ainoastaan valotuksen korjauksella pystyy vaikuttamaan videon valoisuuteen, mutta still-kuvien varsinaiseen laatuun vaikuttaa videon frames per second -arvo, joka nyt sattuu mun järkkärissä olemaan parhaimmillaankin vain 25fps.

Aadahan se siinä! Este 33 cm.
Eli nou kän duu, ei noista vinhoista vipeltäjistä vaan voi saada tolla kameralla videota, josta sais hyviä kuvia pätkäistyä. Pakko kai seuraavalla kerralla yrittää taiteilla kuvia kaukolaukasimen kanssa samalla kun hypyttää. Se ei oo helppoo sit ollenkaan, kun mun aivoilla pitäs keskittyä niiin moneen asiaan samaan aikaan: pysyä pois kameran edestä, saada kani hyppäämään ja vielä just oikeella sekunnin tuhannesosalla painaa kaukolaukasimen napista... Tai jos Ville vaikka suostuis avustajaks tässä joku päivä!

Joo, tähän tuli nyt tällanen hallitsematon avautuminen. Välillä pitää tunnustaa oma tyhmyytensä, että voi tulla jossain asiassa paremmaksi. :D Ja jos joku ihmettelee, et miksen sitte laita blogiin videota pupujen pompuista, niin siks, että mulla ei just nyt oo aikaa tapella movie makerin kanssa (joka kaatuu yleensä vähintään kerran joka käytöllä), kun noita videoita pitäs pätkiä aika hurjasti että sais kaiken turhan pois. Jos joku muuten tietää näppärän ja hyvän ilmaisen videoneditointiohjelman, joka ei länttää mainos-vesileimaa valmiin videon päälle, niin saa vinkata!

Lopuksi pari onnistunuttakin otosta sekä video pallohullusta Aadasta:

Huolestunut Aada. Tää on jo syyskuulta, mutta löysin tän vasta tänään sattumalta.
Nikonin kuvansiirto-ohjelma oli heittäny tän ihan ihme paikkaan, ja siks tää oli ollut hukassa. :D

"Olikos sulla herkkuja?" Tämänpäiväinen poseeraus.


Pahoittelut videon heijaavasta tarkennuksesta. Makroputki automaattitarkennuksen kera ei oo paras vaihtoehto videoiden kuvaamiseen, varsinkaan kun kohteena on vikkelästi liikkuva jänö. Ja taaskin videon laatua saa paremmaksi mutterista!

3 kommenttia:

  1. mulla ei näy video, se on van musta laatikko :(
    en tiiä onko tää vaan mulla, vai eikö muutenkaan toimi.

    VastaaPoista

Kivat kommentit piristävät ja palaute on aina tervetullutta, joten rohkeasti kommentoimaan!