keskiviikko 2. lokakuuta 2013

14. Koulutreeniä

Moipsan.

Tänään tehtiin Zolan kanssa kunnon koulutreeni. Alkulämmittelyjen jälkeen alettiin tulla ravissa pituushalkaisijaa (hieman lyhennettynä tosin, koska toinen pää kentästä oli varattu). Tehtiin pituushalkaisijalla ravin kokoamista sekä pysähdyksiä. Zola oli ajoittain todella hieno: tahdikas, ryhdikäs ja erinomaisesti kuulolla. Se ei vielä jaksa kantaa itseään kovin pitkää matkaa "tiukassa paketissa", mutta pätkittäin saatiin kyllä tosii hyvää fiilistä kokoamisiin. Muutoinkin tytsy oli melko rauhallinen, tällä kertaa heti alusta alkaen, eikä treeniaikaa juurikaan kulunut hössöttämiseen.

Olen nyt yrittänyt keskittyä oikein erityisesti siihen vatsalihasten käyttöön pidätteissä, ja myöskin reisien painamista mahdollisimman raskaana satulaa vasten ts. istumista itse mahdollisimman painavana. Pysähdykset ja siirtymät hitaampiin askellajeihin ovatkin sujuneet paljon siistimmin, ja kun ohjista ei tarvitse juurikaan vetää, ei Zola vastustele pidätteitä niin kuin ennen. Aika loogista, etten sanois. :D Laukkaa tehtiin tänään ihan perus-ympyrällä. Oikea laukka pyöri huomattavasti paremmin kuin vasen, ja oikealle Zola myös pyöristyi ihan mukavasti. Vielä keskikesällä vasen laukka oli tammalle selvästi vahvempi: pysyi paremmin yllä, säädeltävyys oli parempi ja Zola taipui paremmin. Sen jälkeen on oikea laukka pikkuhiljaa muuttunut Zompun paremmaksi laukaksi, vaikkakin laadultaan se on ollut mun mielestä parempi jo hyvän tovin.Jo parista aiemmasta postauksesta tuttu "kädet alas ja hevonen rennoksi" -harjoitus.
Videolta.

Saatan huomenna laittaa videon tän päivän ratsastuksesta, jos ehdin. Olen taas vaihteeks menossa Jokimaalle kuvaamaan, ja tällä kertaa on luvattu aurinkoista poutasäätä! :)
1 kommentti:

  1. http://pupujavain.blogspot.fi/2013/10/jee-haaste.html
    siulle ois haaste! :)

    VastaaPoista

Kivat kommentit piristävät ja palaute on aina tervetullutta, joten rohkeasti kommentoimaan!