torstai 19. syyskuuta 2013

7. Jänöjuttuja

Heippodei.

Tulossa kuvapainotteinen postaus kaneista ja niiden asumuksesta sekä tämän päivän estepompuista. Olin tällaista postausta suunnitellut ja nyt on ihan hyvä sauma toteutukselle, kun ei oo mitään erityistäkään tapahtunu mistä kirjottais.

Charlie ja Aada eivät ole suljettuna häkkiinsä oikeastaan koskaan. Niillä on alla olevan kuvan mukainen "aitaus", joka käsittää eteisen lisäksi kylppärin. Ne oleilevat aitauksessa öisin ja silloin, kun en itse ole kotona. Muulloin ne saavat olla vapaana koko kämpässäni. Häkissä on yksi iso ja yksi pieni vessalaatikko. Charlie-possulle ei riitä vähempi, sillä aiemmin se pissaili vähän sinne tänne häkissä, merkitsi ilmeisesti häkin pohjalla olleet heinät omakseen sillä tavalla... :D Nyt ison, eniten käytössä olevan heinähäkin heiniin pääsee käsiksi vain vessalaatikossa istuessaan, joten ongelma on poistunut.


Tämä järjestely on siis öisin ja silloin, kun en ole itse kotona. 


Aiemmin vessalaatikkoina oli niitä isoja, mustia lihalaatikoita mutta niissä oli niin matalat reunat,
että noi pölhöt pissi ohi kun niillä on pakkomielle mennä ihan laatikon nurkkaan tarpeilleen. :D

Kaivuulaatikko ja pahvilaatikkotalo terasseineen. "Talossa" on iso kasa heinää ja puput tykkää siellä rapistella.

Kanit syö tällä hetkellä kuivaruokana Agrimarketin Chudleys Rabbit Royalea, mutta tarkoitus on vaihtaa takaisin aiemmin syöttämääni Rodon Rabbit Breederiin kunhan toi 15 kilon Royale-säkki hupenee tarpeeksi. Pupskit kyllä ihan tykkää tostakin, mutta sen annostelu on vaikeampaa kun se ei ole tasalaatuista pellettiä, ja tosta noitten on mahdollista valikoida "herkuimmat" jos haluavat. Ja musta tuntuu että Rodosta ne tykkäs kuitenki enemmän.Possut käytti tilaisuuden hyväks kun ruokaämpäri oli lattialla kuvauksen ajan...

Varsinkin Charliesta irtoaa karvaa koko ajan ja tosi paljon, koska se on kastroitu poitsu. Harjata siis pitää, jotta voi vähentää karvan leviämistä ympäriinsä ja kulkeutumista pupujen kurkusta alas. Kaiken maailman (lähinnä synteettisiä) harjoja kokeiltuani päädyin ostamaan Horzesta tuon sianharjaksisen hevosen pääharjan. Se ei sähköistä karvaa koska on luonnonharjasta ja irtokarvat jää siis harjaan eikä leijaile sähköisinä takaisin kaniin. Vielä parempi olis joku vielä pehmeämpi vuohenkarvaharja, mutta ei oo vielä tullut vastaan sopivan pientä sopivaan hintaan. Äidiltä pyysin synttärilahjaks ton etualalla olevan irtokarvahöylän, Lemmikkistoresta. Se on todella kätevä ja toimiva, irtokarvat lähtee, myös pohjavillasta, tosi tehokkaasti! 

Kanien kauneudenhoitovälineet. 

Pupujen pallot. Kaksi aktivointipalloa (vaaleanvihreä on oikeasti pienille koirille mutta oli niin kivan värinen
etten voinu ohittaa), ja isompi Super-Tele muuten vaan työnneltäväksi.
Ei varmaan oo vaikee arvata, mikä palloista jää vähimmälle huomiolle noitten ahmattien kohdalla?

Alla oleva ihana ruokakuppi on peräisin mun marsulta. Hipsu syntyi vuonna 2003 (ja joskus silloin kuppikin on varmaan hommattu), muutti ystävältäni mulle vuonna 2007 ja eli lähes seitsenvuotiaaksi. Rakas pölhö lopetettiin keväällä 2010 äkillisen sairastumisen väsyttämänä. Haluaisin toisen kupin joka olis samaa sarjaa, eli sininen sisältä ja tollanen vaalea ulkoa. Lemmikkistoressa olis yks vaihtoehtoCrest-marsu Hipsu :)

Sitten niihin hyppykuviin. Aadalla ei ollu tänään ihan paras pomppufiilis, mutta Charlie sen sijaan väläytteli parasta osaamistaan! Sisätiloissa (mun pikkukämpässä) ei kovin korkeita esteitä voi hypyttää, mutta korkeimmillaan Chapa ja Aada hyppäsivät tänään 30cm. 40-senttistä koitettiin mutta siitä mentiin ainaki toistaiseks vaan läpi, kun puomeja on niin harvakseltaan. :D

Aada.

Charlie ja keskittynyt ilme.

"Minä tästä välistä vaan pujahdan!"

Tän päivän paras otos Charliesta. Pullerohan oikeen innostu!

40cm harvoilla väleillä, ja Charmu sanoo: "Silmät kii ja läpi vaan!"

Aada suunnittelee loikkaa ja Charlie häiriköi.


4 kommenttia:

  1. Ihanat oleskelutilat siun kaneilla! :)

    VastaaPoista
  2. Kiitti :) Niin näyttää sunkin kaneilla olevan sun eilisen postauksen perusteella! Vähä eri ääripäistä nää meijän ratkasut mutta ilmeisen toimivia molemmat =)

    VastaaPoista
  3. Nauroin monta kertaa noille kuville ku oli niiiinn söpöi :3

    VastaaPoista

Kivat kommentit piristävät ja palaute on aina tervetullutta, joten rohkeasti kommentoimaan!